October 5, 2022

Στην ανθρώπινη ανάπτυξη, η πιο πρώιμη μέθοδος μεταφοράς ήταν η βόλτα, το τρέξιμο και το κολύμπι. Πριν από τη Βιομηχανική Επανάσταση και τον εκσυγχρονισμό, οι θαλάσσιες μεταφορές ήταν η πιο αποτελεσματική στρατηγική για τη μεταφορά τεράστιων ποσοτήτων εμπορευμάτων σε σημαντικές αποστάσεις, ωστόσο ήταν εξαιρετικά υποτονική και δαπανηρή. Η σημασία των θαλάσσιων μεταφορών ώθησε την ανάπτυξη αστικών κοινοτήτων κατά μήκος των ρεμάτων και των ακτών όπου μπορούσαν να δένουν βάρκες, καγιάκ και πλοία.

Η εξημέρωση των πλασμάτων και η ανάπτυξη του έλκηθρου έδωσε τη θέση της στις πρώτες διοικήσεις μεταφοράς πλασμάτων. Τα πόνυ και οι ταύροι χρησιμοποιήθηκαν από το 3000 π.Χ. για τη μεταφορά εμπορευμάτων και ανθρώπων και πέρασαν από χωματόδρομους. Αργότερα αστικά ιδρύματα, για παράδειγμα, η Μεσοποταμία και η κοιλάδα του Ινδού κατασκεύασαν καθαρούς δρόμους για πιο άμεσο όχημα.

Η Βιομηχανική Επανάσταση του δέκατου ένατου αιώνα ανέτρεψε εντελώς τις μεταφορές. Ήταν η περίοδος των πολυάριθμων εξελίξεων που με γενική έννοια άλλαξε την ιδέα μεταφορικη εταιρεια των μεταφορών. Η αλληλογραφία, οι τηλεπικοινωνίες, η ατμομηχανή και η ατμομηχανή επιταχύνουν τα οχήματα σε όλο τον κόσμο με κάθε τρόπο. Η χερσαία μεταφορά έγινε νοητή σε τεράστιες αποστάσεις χωρίς τη χρήση μυών πλάσματος ή ανθρώπου. Οι γόνιμες δοκιμές των αδερφών Wright με αεροπλάνο προετοιμασμένο για αεροπλάνα και αεροπορικές μεταφορές μετατράπηκαν σε μια ταχύτερη μέθοδο για τη μετακίνηση προϊόντων και ατόμων σε μικρότερες χρονικές περιόδους σε πρόσθετες αντιρρήσεις.

Τρόποι μεταφοράς

Μια «μέθοδος μεταφοράς» είναι μια τεχνική ή διάταξη που χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο είδος πλαισίου, δραστηριότητας και οχήματος για τη μετακίνηση ατόμων και εμπορευμάτων. Μια λειτουργία μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανέναν άλλο ή να σχετίζεται με μερικές διαφορετικές λειτουργίες. Για αυτήν την κατάσταση αναφέρεται η μεταφορά «πολλαπλών χρήσεων» ή «πολυτροπικών». Το καθένα είναι ιδιαίτερο από το άλλο και χρησιμοποιείται για την επιλογή στοιχείων όπως το κόστος μεταφοράς, η πορεία που ακολουθήθηκε, η χωρητικότητα κ.λπ.

1. Ανθρώπινα καύσιμα – αυτό είναι το πιο ευρέως αναγνωρισμένο στη δημιουργία και ανώριμα έθνη ως αποτέλεσμα μερικών μεταβλητών όπως τα αποθεματικά κεφάλαια σχετικά με το κόστος, το άνοιγμα της περιοχής, την πραγματική δραστηριότητα και τους οικολογικούς λόγους. Η ανθρώπινη ελεγχόμενη μεταφορά είναι ένας οικονομικός τύπος μεταφοράς και έχει βελτιωθεί πρόσφατα με τη χρήση υλικού και της τρέχουσας καινοτομίας – για παράδειγμα ποδηλασία, πατινάζ, κωπηλασία, σκι που είναι πολύ χρήσιμα σε ενοχλητικές συνθήκες.

2. Πλάσματα που ελέγχονται – είτε ιππεύονται από ανθρώπους είτε χρησιμοποιούνται ως πλάσματα για την ανάπτυξη ατόμων και προϊόντων, τα πλάσματα μπορούν να εργαστούν μόνα τους ή σε ομάδες – για παράδειγμα γαϊδούρια, φορτηγά με άλογα, έλκηθρα σκύλων και ούτω καθεξής.

3. Τα αεροπλάνα και τα αεροπλάνα έχουν μειώσει εντυπωσιακά τους χρόνους ταξιδιού και είναι η πιο γρήγορη μέθοδος μεταφοράς ταξιδιωτών και προϊόντων. Τα σημαντικά έξοδα και η υψηλή χρήση ενέργειας είναι τα μειονεκτήματα των αεροπορικών μεταφορών. Σε κάθε περίπτωση, εκτιμάται ότι περισσότερα από 500.000 άτομα ταξιδεύουν με αεροπλάνα σε κάποια τυχαία στιγμή.

4. Σιδηρόδρομος – Οι σιδηρόδρομοι και οι σιδηροδρομικές γραμμές διατρέχουν το μήκος και το εύρος κάθε χώρας στον πλανήτη που στέλνει άτομα και προϊόντα από το ένα σημείο στο άλλο. Παρά το γεγονός ότι περιλαμβάνουν τη χρήση πολλών επιφανειακών γαιών, τα σιδηροδρομικά δίκτυα παρέχουν απλές επιλογές διαθεσιμότητας εντός των αστικών κοινοτήτων, εντός εθνών και μεταξύ διαφόρων εθνών ως μέθοδος δημόσιας χρήσης οχημάτων, όπως το μετρό της Νέας Υόρκης, το μετρό του Λονδίνου, το Eurotunnel ή το Κανάλι μεταξύ Αγγλίας και Γαλλίας και το Euro Rail.

5. Τα δίκτυα οδών – δρόμων διέρχονται από αστικές κοινότητες, κωμοπόλεις και κωμοπόλεις και παρέχουν καλύτερες επιλογές διαθεσιμότητας, παρά τους οργανισμούς αστικών σιδηροδρομικών μεταφορών και είναι ιδανικά για δημόσια οχήματα επιπλέον. Η μεταφορά στο δρόμο δεν είναι εντελώς ίδια με τους διαφορετικούς τρόπους μεταφοράς, καθώς επιτρέπει σε έναν πελάτη οχήματος να έχει ολικές ευκαιρίες για την ταχύτητα, τη ρουλεμάν, τους χρόνους κίνησης και την αλλαγή περιοχής που άλλες στρατηγικές οχημάτων δεν μπορούν να δώσουν. Απαιτούν τεράστιες επιφάνειες, χρησιμοποιούν υψηλή ενέργεια και είναι πολύ δαπανηρές.

6. Η μεταφορά νερού – νερού ενσωματώνει φορτηγίδες, βάρκες, βάρκες και πλοία μέσω καναλιών, ρεμάτων και ωκεανών. Τα πρώτα σκάφη και πλοία οδηγούνταν μέσα από χαρακώματα της ενδοχώρας για ναυτιλία μεμονωμένων ατόμων και γεύσεων. Σήμερα τα τεράστια ταξιδιωτικά και εμπορευματικά πλοία προσφέρουν μια συντονισμένη και έμπειρη τεχνική μεταφοράς. Αν και ο χρόνος που περιλαμβάνεται είναι μεγάλος, η μεταφορά με νερό είναι ουσιαστικά πιο προσιτή από τον αέρα ή το δρόμο.

Άλλοι λιγότερο χρησιμοποιούμενοι τρόποι ενσωματώνουν μεταφορές με ζεύξη και αγωγούς που είναι ρητά διευθετημένες – για παράδειγμα υγρά και αέρια, νερό, λύματα και ούτω καθεξής για τη μεταφορά με αγωγούς και τις γραμμές μεταφοράς, τα υπερυψωμένα τραμ, τα τραμ και ούτω καθεξής. για μεταφορά μέσω συνδέσμου.

Όλες οι υπηρεσίες μεταφορών περιλαμβάνουν τρία κανονικά στοιχεία – πλαίσιο, για παράδειγμα, τερματικά και γραφεία, δραστηριότητες που ενσωματώνουν κυβερνητικούς και εμπιστευτικούς οργανισμούς και οχήματα που έχουν κατασκευαστεί ρητά για το λόγο αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.